Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

nanorestore® - innováció a felülettisztításban

A felületek helyreállítása finom bánásmódot igényel a tisztítószerekkel, hogy elkerüljük a tárgy károsodását. A Nanorestore® termékeket kifejezetten a nanotechnológia segítségével történő felülettisztításhoz fejlesztették ki. Ezek biztosítják a különböző anyagok megbízható kezelését a restaurálás és konzerválás során.

Azzal a céllal, hogy folyamatosan új módszereken és anyagokon dolgozhassanak a kulturális örökség megőrzése érdekében, Firenzében megalakult a CSGI (Consorzio per lo Sviluppo dei Sistemi a Grande Interfase) egyetemközi konzorcium. Ennek eredményeként az innovatív Nanorestore® termékeket restaurátorokkal és restaurátorokkal szoros együttműködésben fejlesztették ki.

Rendezés:

Nanorestore Cleaning® Polar Coating S

Cikkszám: 2090000
28.500 Ft + ÁFA (36.195 Ft)

Vízalapú nanoszerkezetű folyadék, amely anionos felületaktív anyagot és 1-pentanol, etil-acetát és propilénkarbonát keverékét tartalmazza. Ezt a készítményt polimer bevonatok, például akril és vinil szintetikus polimerek, valamint (öregített) természetes és szintetikus lakkok eltávolítására tervezték.

A készlet tartalma:

    1 x 1 l Nanorestore Cleaning® Polar Coating S
    1 x 90 ml Nanorestore Cleaning® Etil-acetát

Nanorestore Cleaning® Polar Coating G

Cikkszám: 2090004
35.000 Ft + ÁFA (44.450 Ft)

Vízbázisú nanoszerkezetű folyadék, amely nemionos alkohol-etoxilát felületaktív anyagot és metil-etil-keton (MEK), 2-butanol, etil-acetát és propilén-karbonát keverékét tartalmazza. Ezt a készítményt a polimer bevonatok és (elöregedett) természetes és szintetikus lakkok széles körének eltávolítására tervezték. Ez a készítmény biztonságosan használható, ha a sók jelenléte jelentős.

A készlet tartalmazza:

    1 x 1 l Nanorestore Cleaning® Polar Coating G
    1 x 90 ml Nanorestore Cleaning® etil-acetát

A Nanorestore Cleaning® tesztkészlet

Cikkszám: 2090010
22.000 Ft + ÁFA (27.940 Ft)

A Nanorestore Cleaning® rendszerek különösen hatékonyak az olajos szennyeződések és szerves bevonatok eltávolításában anélkül, hogy a hordozó pórusaiba beívódnának. A hagyományos oldószerekkel vagy oldószeres gélekkel nem elérhető teljesítményt nyújtanak, és új platformot jelentenek a műalkotások konzerválásában. A nanoszerkezetű tisztítófolyadékok (mikroemulziók, micellás oldatok) lényegében víz alapúak, drasztikusan csökkentett oldószertartalommal, a tisztítási hatékonyság fenntartása mellett.

MIKOR HASZNÁLJÁK ŐKET? A Nanorestore Cleaning® formulái az olajos szennyeződések, szennyeződések vagy (elöregedett) szerves bevonatok eltávolítására használhatók a (porózus) műalkotások felületéről, a hagyományos tisztítási módszerek hátrányainak (pl. a tiszta szerves oldószerek tisztítóhatásának korlátozott ellenőrzése, az oldott anyag szétterülése, toxicitási problémák) kiküszöbölésére, vagy amikor a tiszta szerves oldószerek nem nyújtanak kielégítő eredményt.

Használható Vízben oldódó szennyeződések, kosz vagy por eltávolítására falfestményekről és kőből készült műtárgyakról.
(Elöregedett) bevonatok, például akril és vinil szintetikus polimerek, valamint (elöregedett) természetes és szintetikus lakkok eltávolítása falfestményről és kőleletekről.
Apoláros anyagok, például viasz vagy olajos szennyeződések eltávolítása a falfestményekről.
Kombinálható a Nanorestore gélekkel.

Nanorestore Gel® tesztkészlet

Cikkszám: 2092016
18.000 Ft + ÁFA (22.860 Ft)

A Nanorestore Gel® Peggy hidrogél a felületek tisztítására és/vagy szabályozott párásítására alkalmas. A hidrogélek megtartják fizikai konzisztenciájukat (megtartják alakjukat) és biztosítják, hogy a tisztítás során gélmaradványok ne maradjanak. Retenciós időnek köszönhetően a bennük lévő folyadék lassan távozik a kezelt felületre. A Nanorestore Gel® Peggy rendkívül rugalmas és elasztikus, lehetővé téve a durva és/vagy szabálytalan felületeken való alkalmazást is. A Nanorestore Gel® Peggy-t vízzel töltve forgalmazzuk, de hidroalkoholos keverékekkel (víz/etanol stb.) vagy a Nanorestore Cleaning® sorozat vízalapú nanoszerkezetű folyadékával is tölthetőek.

A készlet tartalma:

1 x Nanorestore Gel® Peggy Gum 5 (kb. 6 cm3)
1 x Nanorestore Gel® Peggy Gum 6 (kb. 6 cm3)
1 x Nanorestore Gel® Peggy 5 (kb. 70 cm2)
1 x Nanorestore Gel® Peggy 6 (kb. 70 cm2)
1 x Nanorestore Gel® HWR (kb. 70 cm2)
1 x Nanorestore Gel® MWR (kb. 70 cm2)

Amennyiben nem tesztkészletet szeretne vásárolni, hanem konkrét elképzelése van, kérje ajánlatunkat.